«مرد شده»، نمايشي است كه سعي دارد گوشهاي از آنچه در جنگ نابرابر يكساله مردم كوباني عليه داعش رخ داد را پيش روي تماشاگر قرار دهد. مجتبي فلاحي، نسيم ميرزاده، بهزاد خلج و دنا تارفي چهار بازيگري هستند كه در اين نمايش به ايفاي نقش ميپردازند و هر يك به خوبي از پس همراه كردن مخاطب با نقش برآمدهاند.
مصطفی کوشکی و هستی حسینی مشترکا «رومولیت» را که اقتباس از «رومئو و ژولیت» شکسپیر است روی صحنه بردهاند و هر شب با بازی مهدی پاکدل، بهناز جعفری و ... در تئاتر مستقل تهران به یکی از شاخصترین تراژدیهای تاریخ تئاتر جان میبخشند.
چندی پیش رئیس فرهنگستان ادب و هنر پارسی، در یک برنامه افتتاحیه، حضور پیدا و موضوعاتی را طرح کرد که عملا بخشی از مجریان صدا وسیما را با چالش مواجه کردو از مجریان صداو سیما، نقد کرد و با ایما و اشاره درباره اشتباهات ادبی آنها تذکر داد.
صحنه به صورت چهارگوش و احتمالا مربع چیده شده است. در چهار گوشه صحنه سیاه خطوط عابر پیاده سفید رنگی روی زمین نصب و حک شده است. تماشاگران در صندلی های خود در سه جهت می نشینند و این چهارراه را از سه جهت دربر می گیرند
زندگی ولفگانگ موتزارت،نابغه عالم موسیقی،چون پازلی است که قطعاتی از آن گم شده است.تعدادی از این قطعات را میتوان در آثار ادبی و هنری که درباره و پیرامون این هنرمند عالم موسیقی خلق شده،یافت اما بخشی از قطعات همچنان دست نیافتنی باقی ماندهاند.
فیریکس، سیاستمداری است در یونان که به تازگی بهعنوان نماینده به مجلس راه پیدا کرده است. او پیش از انتخابات به هر صنفی یا شهروندی که سر راهش دیده، وعده و وعیدهایی داده تا رأیشان را در سبد خود جمع کند و حالا که پایش به مجلس باز شده این مردمند که برای پیگیری مطالباتشان هر روز به دفتر او میآیند.
«زندانی خیابان دوم» یکی از تلخترین کمدیهای نیل سایمون آمریکایی است، چون به یکی از بحرانیترین وضعیتهای انسانی میپردازد که در آن اخراج و بیکاری باعث اتفاقاتی در روابط خانوادگی مل (با بازی جواد عزتی) و همسرش ادنا (مه لقا باقری) ادیسون خواهد شد.
نمایش «زندانی خیابان نواب» به کارگردانی هوشمند هنرکار چندی است در خانه نمایش اداره تئاتر روی صحنه رفته است؛ نمایشی که در آن قصه زن و شوهری از طبقه متوسط روایت میشود. هنرکار این نمایش را براساس متن «زندانی خیابان دوم» نیل سایمون بازنویسی کرده است و دغدغههای اجتماعی و انسانی خود را با لحنی طنز در جریان قصه ثریا و ناصر، زن و شوهر داستان پیش روی مخاطب قرار میدهد. فرصت کوتاهی تا پایان اجرای این نمایش باقی است. در روزهای پایانی اجرای نمایش با هوشمند هنرکار گفتوگو کردیم و او به پرسشهایی درباره تازهترین نمایش خود پاسخ داد.
محلهها هویت خودشان را دارند. این هویت را آدمهای هر شهر بهتر درک میکنند. یکی از محلههایی که در تهران هویت خاصی بخصوص برای قشر جوان و دانشجو پیدا کرده منطقه نواب است. این منطقه بهدلیل نزدیکیاش با مرکز شهر یعنی میدان انقلاب و چهارراه ولیعصر که محل تجمع دانشگاهها و مراکز اداری بهحساب میآید و از سوی دیگر در مسیر مترو بودن،
امین زندگانی بازیگر پرکار سینما، تلویزیون و تئاتر است که سالها بهطور پیوسته در زمینههای مختلف به ایفای نقش پرداخته و همواره خوش درخشیده است. آخرین حضور این هنرمند در عرصه تئاتر، نمایش مرثیهای برای یک دراکولا است. به بهانه بازی در این نمایش و اطلاعات بیشتر با امین زندگانی به گفتوگو نشستیم.
زمانی که روی صندلی نمایش می نشینم، نگرانی های زیادی دارم، قرار است یک ساعت و نیم نمایشی را ببینم که ترکیبی از عروسک و بازیگر است، در ذهنم اسم تمام تئاترهای عروسکی بدی که دیده ام، رژه باشکوهی می روند. اما با شروع نمایش کم کم جادو شروع می شود.
جشنواره فیلم فجر که میشود، خیلیها فکر میکنند خبرنگارها خوششانسترین آدمهای روی زمین هستند که هم فیلم میبینند هم با بازیگرها ارتباط دارند، اما بخشی از واقعیت چیز دیگری است.
چنگيز جليلوند با نمايش «پدر» بعد از چند دهه بار ديگر گام بر صحنه تئاتر گذاشت. هنرمند پيشكسوت دوبله البته پيشتر تجربه تغيير ميزانسن از آنسوي ميكروفن به اينسو را داشت و ايفاي نقش در چند فيلم سينمايي و تلويزيوني را تجربه كرد كه عموما با استقبال مواجه شد.
اقتدا به مولانا و بوعلی و فخر رازی
گفت و گو با انشاءالله رحمتی درباره سنت خواندن و نوشتن، مراسم کتابشویی ها در میان بعضی از صوفیه و میراث مکتوبی که از شاعران و عارفان و فلاسفه به دست ما رسیده است.
«اولیور توییست» پرتماشاگرترین نمایش این روزهای تئاتر ایرانی است. این اجرا که حالا قیمت بلیتهایش به نزدیک150 هزارتومان هم رسیده آنقدرمورد استقبال واقع شده که بهمحض آغاز پیشفروش، بلیتهای آن به اتمام میرسد.
الهام كردا با نمايش «نفر دوم» در روزهاي نخست سيوششمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر روي صحنه رفت. جشنوارهاي كه هر ساله به مناسبت پيروزي انقلاب برپا ميشود و قرار است به محل گردهمايي هنرمندان بدل شود.
ترنس سکچوال، ترنس ژندر و دوجنسه، این ها واژگانی هستند که گاه و بی گاه درباره آن ها می شنویم. ولی اگر یکی از آن ها از نزدیکانمان نباشند، احتمالا اطلاعات زیادی درباره ان ها و وضعیت زندگی شان و دغدغه هایی که دارند، نداریم.
گويي همين ديروز بود كه ستاره اسكندري تنديس جشنواره تئاتر فجر را به فهرست جوايزش اضافه كرد. اين هنرمند به تازگي با نمايش «نفر دوم» به كارگرداني مهين صدري روي صحنه رفته است. نمايش با تصوير كردن قابهايي از زندگي متلاطم نسل متولد اواخر دهه پنجاه و اوايل دهه شصت شكل ميگيرد.
پای صحبت اهالی تئاتر درباره حضور کسانی که از سینما به تئاتر میآیند
موضوع حضور برخی از نامآشنایان سینما در تئاتر که از آنها به عنوان «سلبریتی» یاد میشود، بحثی بسیار طولانی و البته با قدمت چندساله است. اما هر چه هست حالا این بحث به نظر بیشتر شنیده میشود و هر کدام از اهالی تئاتر درباره آن نظری دارند.
با توجه به اختلال در سیستم تلگرام و محدود شدن دسترسی مخاطبان به کانال های تلگرامی، شبکه ها و برنامه های مختلف تلویزیون ضمن واکنش به این مسئله، کماکان فعالیت شان را در این کانال ها ادامه دادند. این فعالیت ها را مرور می کنیم.