محققان امنیتی اخیرا بدافزاری را کشف شده اند که داده های حافظه پنهان و اطلاعات حساس دیگر را از نسخه دسکتاپ تلگرام به سرقت می برد.
از ماه گذشته تا کنون میزان استفاده از فیلترشکن و نسخههای غیر رسمی تلگرام افزایش یافته است. این اتفاقیست که بعد از فیلتر شدن تلگرام رخ داد و «جهرمی» وزیر ارتباطات روز گذشته در استوری اینستاگرام خود با انتشار نموداری از مرکز آمارسنجی دانشگاه تهران به این موضوع اذعان کرد.
از روز گذشته که اکثر وی.پی.ان ها مسدود یا کند شده این پرسش پیش آمد که آیا این وضعیت دائمی خواهد بود؟ پاسخ در یک کلام منفی است دلیل این مسئله هم ماهیت خود شبکه خصوصی مجازی (VPN) است و کاربردهای اصلی آن، ضمن اینکه دو تجربه پیشین در سال های 88 و 90 نشان داد بستن وی.پی.ان ها به صورت دائمی مقدور نیست و بعد از مدت کوتاهی دوباره در دسترس کاربران قرار خواهند گرفت.
پیامرسانها و بخصوص نسخههای تلفن همراه آنها، در چند سال اخیر به محبوبترین برنامههای تلفنهای همراه میان کاربران گوشیهای هوشمند در سراسر جهان تبدیل شدهاند. در هر کشوری نیز بنا به شرایط فرهنگی، سیاسی و جغرافیایی، یک یا چند پیامرسان محبوب وجود دارد که بیشتر ارتباطات شخصی و اجتماعی افراد را ممکن میسازد.
وزیر ارتباطات درمورد استفاده از فیلترشکن ها و اعمال محدودیت بر آنها توضیح داد.
یک رسانه اوکراینی نوشت: برخی پیامرسانهای خارجی با برخی شرکتهای ایرانی مذاکره داشته و برای پرکردن جای خالی تلگرام تلاشهایی کرده اند.
شبکه های اجتماعی حاکمیت دنیا مجازی را در اختیار دارند و این طور که آمارهای رسمی نشان می دهد، یک سوم مردم جهان در این پلتفرم های تعاملی عضو هستند.
دسترسی کاربران به پیامرسان تلگرام از آغاز روز 11 اردیبهشت در اپراتورهای تلفن همراه قطع شد و چند روز بعد دسترسی کاربران به تلگرام از طریق اینترنتهای خانگی هم مسدود شد. حال شایعاتی به گوش می رسد که امکان رفع فیلتر مجدد تلگرام وجود دارد، عبدالصمد خرمآبادی، معاون قضایی دادستان کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفت و گویی مفصل پیرامون فیلترینگ تلگرام داشته است که خلاصه اهم صحبت های او را در ادامه می خوانید:
چند ماه پیش بود که واتس اپ امکان لغو پیامهای ارسالی را برای کاربران خود مهیا ساخت. حال به نظر میرسد که این پیامرسان مدت زمان لازم برای دریافت درخواست لغو پیام از سوی گیرنده را بیش از یک ساعت افزایش خواهد داد.
آشنایی با Google Trends و Google Keyword Planner و نحوه استفاده از این دو ابزار.
بر اساس تازهترین گزارشها، بسیاری از حملات فیشینگ در پیامرسانها و شبکههای اجتماعی که در سالهای اخیر از محبوبیت زیادی برخوردار شدهاند، رخ می دهد. واژه فیشینگ یا Phishing که مختصرا از عبارت Password Harvesting Fishing به معنای "به دست آوردن رمز عبور از طریق طعمه" به دست آمده و ساخته شده است، یکی از حملات سایبری شناخته شده مبتنی بر مهندسی اجتماعی است که با فریب دادن کاربران مدنظر، اطلاعات محرمانه و خصوصی آنها از جمله رمز عبور، اطلاعات حساب بانکی، اطلاعات شخصی و محتوای به اشتراک گذاشته شده آنها در شبکههای اجتماعی را به دست میآورد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان اینکه ایران کشور همه مردم است و اداره کشور با یک نظر امکانپذیر نیست گفت: فیلترینگ تلگرام ممکن است انفاق ناگواری بوده باشد ولی با این کار دنیا به آخر نرسیده است.
بارها به کاربران هشدار داده شده به راحتی به فایلهایی که در شبکههای اجتماعی و پیامرسانها وجود دارد اعتماد نکرده و به دانلود و نصب این برنامهها اقدام نکنند، زیرا هکرها و مهاجمان از این روش استفاده کرده و به سرقت اطلاعات کاربران از طریق نصب برنامههای مخرب و بدافزارها اقدام میکنند.
رییس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه میزان ترافیک بین المللی پیام رسان ها با کاهش برآوردی ۶۷ درصد مواجه شده است، گفت: تاکنون ۲۲ میلیون نصب پیام رسان های داخلی داشتیم که از این تعداد ۸.۵ میلیون کاربر فعال هستند.
اخیراً فیسبوک به انتشار اطلاعات کاربران خود متهم شده است. درنتیجه این ابهام و ترس برای کاربران واتس اپ نیز ایجاد شده است که واتس اپ و یا فیسبوک تا چه اندازه به اطلاعات حسابهای کاربری واتس اپ دسترسی دارد.
معاون وزیر ارتباطات از رسیدگی به شکایت مربوط به کیفیت اینترنت پس از فیلتر تلگرام خبرداد و گفت: اجرای حکم قضایی در مسدودسازی یک پیامرسان، نباید در سایر کاربریهای اینترنت اختلال ایجاد کند.
با وجود اعلام یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه پیام رسان تلگرام با تصمیم شورای عالی فضای مجازی مسدود شده است، بررسی ها نشان می دهد چنین موضوعی صحت ندارد.
پس از فیلتر شدن تلگرام برنامهای به نام Telegram DR بین برخی کاربران دست به دست میشود که از آن به عنوان تلگرام بدون فیلتر شرکت تلگرام یاد شده و از این طریق در صدد جلب اعتماد کاربران تلگرام است؛ اما واقعیت این نیست. در حالی که این اپ در گوگل پلی عرضه شده بود و اعتماد مردم را به خود جلب می نمود حال این گونه به نظر می رسد که تلگرام دی آر (Telegram DR) و تلگرام دی آر لایت از گوگل پلی حذف شدند!
اینستاگرام در خلال کنفرانس سالانه توسعهدهندگان فیسبوک که روز گذشته تحت عنوان F8 برگزار شد، مجموعهای از قابلیتهای جدید را برای پلتفرم خود معرفی کرد. این ویژگیها فعالیت در این شبکه اجتماعی را جذابتر از همیشه میکنند.
سال گذشته میلادی واتس اپ (WhatsApp) امکان تماس صوتی به صورت گروهی را در اختیار کاربران این برنامه قرار داد. بر اساس ویژگی تماس صوتی گروهی، چندین کاربر به صورت همزمان می توانستند با یکدیگر تماس صوتی برقرار کنند. تماس صوتی گروهی ویژگی خوبی بود و مورد استقبال قرار گرفت ولی هنوز کاستیهایی داشت. اشکال آن این بود که کاربران نمیتوانستند حین صحبت کردن چهره یکدیگر را ببینند. لذا در همان زمان واتس اپ وعده داد که قصد دارد تماس تصویری گروهی را نیز به این برنامه اضافه کند تا کاربران بتوانند در کنار تماس صوتی گروهی، در صورت تمایل تماس صوتی تصویری را هم در اختیار داشته باشند.